Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Negenklapper voor TOP Zaterdag tegen FC Drunen, eerste doelpunt Luca Versteegh is een feit!

svTOP 1

9 - 1

FC Drunen 1

18'
... (schot)
29'
47'
67'
70'
75'
79'
Johan Reuvers (intikker)
86'

tel. 0412-626683

OSS - De tweede overwinning voor TOP Zaterdag in het seizoen 2022-2023 is een feit. FC Drunen kwam op bezoek en werd met 9-1 verslagen nadat in de tweede helft de kansen wél werden afgemaakt.

Net voor de herfstvakantiebreak won TOP knap met 2-3 van O.S.S.'20 op De Rusheuvel, maar die drie punten zouden natuurlijk niks waard zijn als er puntverlies zou worden geleden tegen FC Drunen. Die boodschap knoopten de Ossenaren in de oren en dat was ook te zien op het veld. Al binnen enkele minuten had de ploeg op voorsprong moeten staan. Eerst schoot Johan Reuvers op de doelman van de gasten en even later raakte hij de lat. Aangezien de andere kansen ook gemist werden, bleef het maar liefst 13 (!) minuten 0-0. Toen vond Mohammed Driouach het genoeg geweest. De linksback stoomde op en verraste met een ziedend schot de doelman in de korte hoek: 1-0.

Het was vervolgens wachten op de 2-0, maar die viel maar niet. En dan valt de goal, natuurlijk zou je zeggen, aan de andere kant. Een lange bal van Drunense zijde werd foutief verlengd door een Osse verdediger en viel voor de voeten van de linkeraanvaller die diagonaal binnen schoot: 1-1.

Een domper voor de Ossenaren natuurlijk, maar die gingen niet bij de pakken neerzitten. Kansen bleven komen en na ongeveer een halfuur viel de 2-1. Luca Versteegh rees bij een corner boven alles en iedereen uit en knikte op magistrale wijze binnen, al zijn er duistere krachten die iets anders beweren. Feit is dat Versteegh zijn eerste doelpunt voor TOP Zaterdag maakte en dat is altijd een mooi moment.

Met de 2-1 voorsprong werd eenvoudig de rust bereikt en na rust gingen alle registers pas echt open. Al snel schoot Bram ter Haar de 3-1 binnen met een verraderlijk schot en zijn mede-aanvaller Youssef Tajrasti deponeerde rond het uur de bal in de lange hoek: 4-1. FC Drunen was gebroken, want een kwartier later was het zowaar al 7-1 door treffers van Reuvers (twee) en Ter Haar die zijn tweede van de middag maakte op aangeven van JO19-1'er Noud Schaareman.

Laatstgenoemde maakte tien minuten voor tijd zijn eerste seniorendoelpunt en daarmee de 8-1. Het slotakkoord was voor Reuvers die, met z'n linker (!),  de 9-1 maakte en zo zijn hattrick voltooide.

Een fraaie overwinning voor TOP en dat geeft de burger moed. Komende zaterdag wacht een lastige uitwedstrijd. BZC'14, vorig seizoen actief in de derde klasse en nu op een tweede plek, wacht aan de rand van de Waal op de TOPpenaren.