Molenstraat 41
5315AA
KERKWIJK
tel. 0418-642504

KERKWIJK - TOP Zaterdag heeft geen resultaat kunnen boeken op bezoek bij Kerkwijk. In het plaatsje onder de rook van Zaltbommel incasseerden de Ossenaren één treffer en scoorde het zelf niet: 1-0 dus.

Kerkwijk had een week eerder nog gelijkgespeeld op bezoek bij Beesd en deed dat volgens henzelf op een 'knollenveld', maar het veld van Kerkwijk zelf mag die titel ook met trots dragen. Het maakte goed voetbal onmogelijk en dus moest er in de handen gespuugd worden en de mouwen moesten opgestroopt worden. En dat deden beide ploegen ook. Toeschouwers zullen ongetwijfeld een pijnlijke nek hebben gekregen van het aantal hoge ballen dat de teams speelden, maar een andere optie was er (bijna) niet.

Kansen leverde dit niet echt op, al was Kerkwijk uit stilstaande situaties twee keer dichtbij een openingstreffer. In het begin van de wedstrijd werd er uit een corner tegen TOP-doelman Roel Kuilder gekopt en even later zag de keeper een vrije trap vanaf de zijkant via de binnenkant van de paal uit het doel ketsen. Aan de andere kant probeerde Bram ter Haar het een paar keer, maar de schoten van de spits hadden geen succes. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Direct na rust had Kerkwijk al snel een prima kans, maar het schot van de linksbuiten ging naast. Gaandeweg de tweede helft ontvouwde zich een spannend schouwspel en bij de Ossenaren debuteerden jeugdspelers Rens Bakker en Noud Schaareman verdienstelijk. Langzamerhand ontstond het gevoel dat degene die de 1-0 zou maken de wedstrijd ook zou winnen en op een gegeven moment leek het erop dat TOP die ploeg weleens zou zijn. Na een goede actie van Ter Haar kwam hij tien minuten voor tijd oog in oog met de doelman, maar die redde bekwaam.

Uit de corner die daarop volgde leek TOP vervolgens weer te gaan scoren, maar in de scrimmage voor de goal bleef de bal héél vervelend op de lijn liggen. En juist toen ging het mis. De keeper van Kerkwijk trapte na de scrimmage de bal uit en na een fout in de verdediging kon een aanvaller van de thuisploeg ineens scoren: 1-0.

TOP zette hierna alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar dat zat er helaas niet meer in. Een vervelende en onnodige nederlaag, maar die heeft TOP wel vaker gehad dit seizoen. Komende donderdag op voor een herkansing, dan is Margriet de gastheer voor de stadsderby. Aftrap om 20.00 uur, tot dan!