Martin Luther Kingplein 5
5342DZ
OSS
tel. 0412-626683

OSS - TOP Zaterdag heeft wederom aan het doelsaldo mogen werken. Afgelopen zaterdag werd FC Drunen met 11-0 verslagen. Een steuntje in de rug voor de komende wedstrijden.

Het was niet dat TOP Zaterdag nou direct met een fantastisch gevoel aan de aftrap stond. Anderhalve week eerder werd er in erbarmelijke omstandigheden een wanprestatie geleverd door 2-0 te verliezen van GVV in Geldermalsen en deze zaterdag ontbrak een deel van de selectie vanwege coronabesmettingen. Desalniettemin stond er een representatief team op het veld met één aanvulling vanuit de JO19-1 in de basis: Thijs Verbon stond linksback en deed dat uitstekend.

Goals, goals, goals...
Al vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer richting het Drunense doel. Als het binnen vijf minuten 3-0 had gestaan, had niemand er raar van opgekeken. FC Drunen trok zich noodgedwongen terug op eigen helft, maar dat haalde voor hen helaas niks uit.  'Pas' na een kwartier viel de 1-0 en het was Johan Reuvers die met een volley de ban brak (en ook het verzet van FC Drunen). In het halfuur dat volgde was het Bram ter Haar bijzonder productief bleek te zijn. Hij scoorde er maarliefst vijf. Via een stiftje, een volley binnenkant paal, een intikker, een lobje en (misschien nog wel het knapste voor hem) zelfs met rechts zette hij de ruststand op 6-0. Natuurlijk deed Ter Haar het niet alleen, de rest van het team was hartstikke scherp, speelde zakelijk en simpel en bleef de druk erop zetten waardoor FC Drunen geen enkele keer eruit kon komen.

...en nog eens goals
Na rust ging TOP Zaterdag rustig door. Roy Lau tekende na een fraaie assist van Kevin van der Lee op een net zo'n fraaie manier voor de 7-0 en daarna begon een klein wisselfestijn waardoor JO19-1-spelers Den van Deutekom en Teun Elbers in mochten vallen. Niet lang daarna schoot Verbon een penalty raak en zo kon hij als debutant meteen zijn eerste doelpunt noteren: 8-0. En hij niet alleen, want daarna scoorden Van Deutekom en Elbers ook nog eens om er 9-0 en 10-0 van te maken. Zijn we dan klaar? Nee, zeker niet. Raúl Konings van de JO17-1 pikte ook nog een flink deel van de tweede helft mee en tikte op aangeven van Laurens Soeroredjo nog even de 11-0 binnen.  Zo is hij de jongste doelpuntenmaker van TOP Zaterdag ooit én zorgde hij meteen voor de grootste overwinning van TOP Zaterdag ooit, want de vorige elfklapper (nog geen halfjaar geleden tegen OSC'45) eindigde in 11-1.

Een mooie overwinning, maar ruimte om tegenstanders te onderschatten is er zeker niet. Daarvoor zijn de resultaten nog te wisselvallig. Dinsdag om 20.00 uur staat wat dat betreft een hele mooie wedstrijd op de agenda. Well, de nummer drie van de ranglijst, komt naar Oss toe. Wint TOP Zaterdag, dan klimt het naar een zesde plaats met uitzicht op meer.