Martin Luther Kingplein 5
5342DZ
OSS
tel. 0412-626683

OSS - TOP Zaterdag heeft de 11-0 overwinning van afgelopen zaterdag op FC Drunen helaas geen navolging kunnen geven op de dinsdag. De wedstrijd tegen WSV Well, de nummer drie van de ranglijst, eindigde zoals het begon: 0-0.

Dat Well van een ander kaliber zou zijn dan FC Drunen was wel bekend en kwam ook zo uit. De ploeg heeft een doelsaldo van 16 voor en 12 tegen en dinsdag was ook te zien waarom: het is een georganiseerde en ervaren ploeg met hier en daar handige spelers. Voor toeschouwers moet de eerste helft niet echt leuk zijn geweest. Beide ploegen verloren vaak (te makkelijk) de bal en tot echte grote kansen kwam het niet, al had TOP wat meer de overhand.

Pas in de tweede helft kwam het duel een beetje los en waren er genoeg kansen voor TOP te noteren. Met name aanvoerder Ramon van den Elzen had wel een doelpuntje verdiend, maar zijn volley na een lange bal van Roy Lau ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Niet veel later schoot Van den Elzen een vrije trap fraai achter de doelman van Well, maar scheidsrechter Copper zag iets wat niemand anders zag: een overtreding in het strafschopgebied. Bijzonder, want de vrije trap van Van den Elzen kwam niet eens in de buurt van de overige spelers in het strafschopgebied. De goal telde dus niet, helaas.

Het was niet dat TOP vervolgens geen kansen meer had. Een inzet van Brent Schenkels uit een corner werd ternauwernood geblokt door een Well-verdediger en een kopbal van Kevin van der Lee uit een rebound van een schot van Teun Elbers werd maar nét voor de lijn weggewerkt door de doelman. Andere keren stond het vizier niet op scherp en gingen de ballen over en naast. Aan de andere kant had doelman Roel Kuilder een bijzonder rustige avond, mede door het goede verdedigen voor hem.

Frustraties liepen gaandeweg de tweede helft hoog op. Niet door het missen van de kansen, maar door de arbitrale leiding die aan beide kanten vooral floot op appèl. Dat leverde bijzondere situaties en enige hilariteit onder het publiek op, maar vooral onnodige gele kaarten. In ieder geval geen treffers, waardoor het 0-0 bleef. Geen overwinning helaas, maar wel een wedstrijd waarin TOP Zaterdag weer als een team opereerde en zo liet zien dat het eigenlijk te laag staat op de ranglijst!

Komende zaterdag gaat de TOP Zaterdag-karavaan richting Kerkwijk waar om 15.00 uur de wedstrijd begint tegen het eerste team van de gelijknamige voetbalvereniging!