Boutensteinseweg 2
4156JZ
RUMPT
tel. 0345-681781

RUMPT - De eerste driepunter van het seizoen is binnen voor TOP Zaterdag. Op bezoek bij Rhelico in Rumpt werd een comfortabele 0-2 voorsprong weggegeven, maar uiteindelijk werd er met 2-3 gewonnen.

Na de enerverende 3-3 van een week eerder tegen FC Tilburg moest nu de reis gemaakt worden naar het rustieke Rumpt. De gastheren verloren hun eerste wedstrijd met 4-1 bij VV Beesd in de zogeheten Linge-derby en waren dus uit op eerherstel. Vorig jaar troffen TOP en Rhelico elkaar ook al in Rumpt, toen werd het voor de beker 0-4 voor de Ossenaren. Maar prestaties uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst. En om nog maar eens wat clichès eruit te gooien: ook deze wedstrijd begint met 0-0, twee keer 11 spelers en duurt negentig minuten (als het goed is). Alles om voor te spelen dus!

Dat laatste bleek TOP goed in de oren te hebben geknoopt, want al snel stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord. Wouter Boons (0-1) en Mees Megens (0-2) tekenden voor de Osse treffers. En het spel in die fase was ook hartstikke prima.

Tot zover de positiviteit. Na de 0-2 dacht TOP een tandje terug te kunnen schakelen. Gemakzucht sloop in de ploeg en simpele ballen werden verspeeld. Dat resulteerde voor rust in de 1-2 en zo werd er met een bescheiden kater de kleedkamer opgezocht voor de rust. Er werden in het kwartiertje stilzitten de nodige herstelwerkzaamheden verricht, maar het kon niet voorkomen worden dat na rust de 2-2 geïncasseerd werd. Jammer!

TOP leek wakker te zijn geschud en ging weer op jacht naar de voorsprong. En die volgde ook redelijk rap weer. Boons tekende voor zijn tweede treffer van de middag en voor de voorsprong van de Ossenaren. En deze werd niet meer weggegeven. Het had zomaar 2-4 kunnen worden, maar aan de andere kant bleef het ook opletten. Na het laatste fluitsignaal was er de opluchting en kon worden vastgesteld dat TOP de competitie goed begonnen is met een knap gelijkspel én een 'lelijke' overwinning.

Komende zaterdag wacht er weer een wedstrijd. VV Beesd komt dan op bezoek in Oss. Nadat zij vorige week Rhelico met 4-1 versloegen in Beesd, wonnen ze afgelopen zaterdag met 2-1 van Willem II (officieel een uitwedstrijd, maar ook deze wedstrijd werd in Beesd gespeeld). Twee ongeslagen ploegen dus. Of zij dat na zaterdag ook nog zijn? Kom dat zelf maar eens bekijken: 17.00 uur lokale tijd in het Osse Kuipje. Tot dan!