Martin Luther Kingplein 5
5342DZ
OSS
tel. 0412-626683

OSS - TOP Zaterdag heeft het eerste puntje van dit seizoen binnen weten te halen. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen kwam FC Tilburg op bezoek in het Osse Kuipje en de bezoekers leken door een snelle 0-3 voorsprong simpel de punten mee naar huis te nemen. Een knappe comeback van SV TOP gooide roet in het (Poolse) eten: 3-3.

Vriendschappelijke potjes en bekerwedstrijdjes zijn leuk, maar zaterdag 25 september ging het seizoen dan toch écht beginnen. En TOP trof meteen een tegenstander van formaat. FC Tilburg won probleemloos de bekerpoule en heeft ook grootse plannen voor de competitie. De ploeg bestaat uit alleen maar Poolse spelers waarvan er veel in Polen op hoog niveau gevoetbald hebben. Of gekickbokst! Want binnen vijf minuten werd Kevin van der Lee bij een corner van de Tilburgers weinig subtiel op zijn voet gestampt, ging hij kermend naar de grond en schoot zijn man de 0-1 binnen. De scheidsrechter miste het volledig en keurde de goal goed.

Na deze tegenvaller ging TOP op jacht naar de gelijkmaker, maar de gasten leken zelf ook graag door te willen pakken. En dat deden ze dan ook. Een fout in de Osse verdediging werd genadeloos afgestraft: 0-2. De gifbeker voor TOP bleek nog niet leeg te zijn, want na een steekpassje kon de spits van FC Tilburg de 0-3 binnenschuiven. Tussendoor werd Fleming Soeroredjo nog even de ziekenboeg in geschopt na een wilde tackle.

0-3 in de eerste helft. Dan zou je zeggen: over en uit. Maar TOP had andere plannen. De ploeg bleef doorgaan en vlak voor rust dwong het een vrije trap af op de rand van de zestien. Aanvoerder Ramon van den Elzen boog zich over dit klusje, pakte zijn liniaal er eens bij en beukte de bal kaarsrecht in het kruis: 1-3.

Na rust ging de ploeg met hernieuwd elan op zoek naar de aansluitingstreffer. FC Tilburg werd op de eigen helft teruggedrongen en mogelijkheden dienden zich aan. Uiteindelijk was het Bram ter Haar die de 2-3 maakte. Dat deed hij op aangeven van Maarten Spanjers die Ter Haar met een fraaie lange bal alleen voor de keeper zette. Nu werd de tegenstander zenuwachtig en gingen zij ook de aanval zoeken. Dat resulteerde niet lang na de 2-3 in een vrije trap voor de Tilburgers die voor werd geslingerd, in werd gekopt, maar door doelman Roel Kuilder nog net overgetikt kon worden.

De sfeer in het veld werd iets grimmiger. FC Tilburg dacht na de 0-3 simpel te winnen, maar bleek nu in de problemen te komen. En op een gegeven moment moest Spanjers eraan geloven. Bij een vrije trap werd hij in zijn maag gestompt door een tegenstander. Maar ook dit zag de scheidsrechter helaas niet. Gelukkig kon Spanjers door, want de verdediging had de handen vol aan de behendige aanvallers van de Tilburgers.

De spanning steeg tot het hoogtepunt, maar TOP zou de verdiende gelijkmaker wél maken. Invaller Roy Lau slingerde de bal voor en zijn maatje Ter Haar stond op de goede plaats om zijn tweede van de dag binnen te tikken: 3-3.

Aan de andere kant dachten de Tilburgers in extremis de 3-4 te maken. Dat vierden ze dan ook met een mannetje of veertig bij de cornervlag, maar de doelpuntenmaker bleek buitenspel te staan. Chaos alom, een leider van de ploeg staat ineens in het veld, supporters staan schuimbekkend tegen de boarding aan en de scheidsrechter krijgt de ene na de andere bedreiging naar zijn hoofd geslingerd.

U als lezer merkt het al: het voetbalseizoen is weer begonnen! Komende zaterdag spelen we uit bij Rhelico. Vorig jaar bekertegenstander, nu in de competitie.  15.00 uur (lokale tijd) trappen we af in Rumpt. Tot dan!