Sportpark de Braak 5
5703DX
HELMOND
tel. 0492-525646

HELMOND - Op bezoek bij koploper SV De Braak heeft TOP Zaterdag een puntje weten te veroveren, maar had het meer kunnen krijgen. Net als vorige week werd in de dying seconds een overwinning weggegeven: 4-4.

SV De Braak had een 100% score, maar TOP had vorige week tegen de nummer 2 O.S.S.'20 (2-2) al laten zien mee te kunnen met de bovenste ploegen. Met frisse moed werden de Helmonders tegemoet getreden, maar al snel viel de 1-0. De Ossenaren letten niet op bij een korte corner en de bal werd bij de eerste paal binnengewerkt. Maar TOP liet het hier niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft leek die ook te vallen, maar Kevin van der Lee bleek buitenspel te staan toen hij de rebound van een corner binnenkopte. Even later was Koen Brocks alleen af op de keeper en trok een De Braak-speler aan de noodrem, maar de scheidsrechter zag hier om onverklaarbare redenen niet eens een overtreding in. Aan de andere kant tikte doelman Roel Kuilder een inzet van dichtbij uit de bovenhoek en even later had hij ook een antwoord op een vrije trap. Kansen aan beide kanten genoeg dus, maar 1-0 was de ruststand.

Het bleek allemaal stilte voor de storm, want na rust begon het doelpuntenfestijn. Eerst was Wouter Boons succesvol uit een voorzet van Laurens Soeroredjo om er 1-1 van te maken en niet veel later knalde Marcel Grochowski op geweldige wijze de 1-2 tegen de touwen. Direct na de de aftrap maakte De Braak er weer 2-2 van en het duurde niet lang voor de 2-3 binnen werd gekopt. Maar TOP Zaterdag richtte zich weer op. Uit een dropkick schoot Boons via de onderkant van de lat schitterend raak voor de 3-3 en de spits zorgde met een geweldig afstandsschot ook nog eens voor de 3-4. Wie dacht dat dat genoeg was, kwam bedrogen uit. Met kunst- en vliegwerk leken Kuilder en de verdediging stand te houden, maar uit een rebound van een vrije trap in de laatste minuut viel de 4-4 alsnog. In eerste instantie heerste de teleurstelling, maar even later maakte dat plaats voor gepaste trots.

In twee weken tijd trof TOP de nummer 1 en nummer 2 van de ranglijst en allebei de keren had de ploeg kunnen winnen. Dat geeft nog maar eens aan wat er in het vat zit voor de Ossenaren en maakt de offdays tegen VV Beesd en Willem II des te pijnlijker. Maar er zit vooruitgang in, dat is een ding dat zeker is! Onze volgende wedstrijd is thuis tegen OSC'45 op 20 november om 17.00 uur.